L’associació d’afectats per Parkinson al Maresme esdevé una entitat independent

L’associació de Malalts de Parkinson del Maresme deixa de ser una delegació de l’entitat a Barcelona per convertir-se en una associació independent. D’aquesta manera, l’entitat amb seu a la Fundació Hospital al carrer de Sant Pelegrí tindrà personalitat jurídica pròpia com a entitat. Ahir durant una entrevista al Viu la Vida d’aquesta casa, Salvador Riera, membre de l’entitat, va explicar que d’aquesta manera l’entitat a la comarca del Maresme tindrà la possibilitat d’autogestionar-se sense esperar a que la delegació de Barcelona decideixi els recursos que envia a la comarca.

L’associació va aterrar al Maresme l’any 1998 quan es va obrir la primera de les delegacions de l’Associació Catalana del Parkinson. Segons Riera, la creació d’una entitat pròpia representa un avenç que ajudarà a donar una millor atenció als afectats d’aquesta malaltia i als seus familiars. Salvador Riera considera que ara se’ls obre un ampli ventall de possibilitats.

Aquest dissabte l’entitat organitza l’acte central del Dia Mundial del Parkinson amb una acció a la Plaça de Santa Anna. A partir de les 10 del matí s’oferirà informació sobre la malaltia i s’hi faran diverses activitats.