Una activitat nova: LA MUSICOTERÀPIA

Des de principis del passat mes d’abril, tots els dijous al matí, d’onze a dos quarts d’una, un nombrós grup de persones es reuneix per participar en un nou taller, anomenat genèricament “MUSICOTERÀPIA”, que la Fundació Hospital ofereix a la Sala Taller de la seva seu del carrer Sant Pelegrí, no 3.
Aquesta activitat és gratuïta per als membres de l’Associació Parkinson Maresme (i per als membres de les altres entitats sociosanitàries hostatjades a la Fundació): Només cal comunicar la voluntat de participar i ja s’hi pot anar.
Consisteix en un seguit d’exercicis i activitats relacionades genèricament amb la música (però no cal “saber” música) que tenen a veure amb el ritme, la melodia o l’harmonia, aprofitant que tots tenim peus i mans per poder seguir un ritme i que tots portem incorporat de fàbrica un instrument musical: la nostra veu. De fet, l’objectiu general del taller es poder participar en un senzill conjunt instrumental i, sobre tot, poder cantar cançons en grup (crear una coral). Cantar és una activitat que dona vida i per això el gruix de les activitats giren al voltant de les cançons. La música té la facultat d’arribar al fons de cada persona, despertar-li la part emocional i enfortir-ne la vitalitat.
Per cert, molts d’aquests exercicis treballen aspectes molt relacionats amb la logopèdia (entonació, afinació, articulació,..., la fisioteràpia (mobilització voluntària de diverses parts del cos, coreografies,...) o la psicoteràpia (activitats grupals, activitats de relaxació,...). Per tant, estan doblement indicats per a persones amb malalties neurològiques com la nostra: no curen la malaltia, però poden millorar molt la nostra qualitat de vida.
Aquest taller està pensat, desenvolupat i dirigit per en Dídac Rocher, un professor de música jubilat d’Educació Secundària (va treballar molts anys a l’Institut Satorras de Mataró). En Dídac de manera molt empàtica i molt natural transmet la seva passió per la música a tots els que participem en el taller, que ja som uns quants i de moltes de les entitats sociosanitàries que acull la Fundació Hospital (Associació Parkinson, Afàsics, Mans Amigues, Reeixir, Per una mort digne, Salut Mental,...).
Des de l’Associació us encoratgem a apuntar-vos i incorporar-vos al taller de Musicoteràpia, sota la premissa de “com més serem, més riurem” i ja sabeu que els nostres neuròlegs ens diuen que riure és una de les millors medecines contra la malaltia de Parkinson.